До 1 януари 2023 г. Информация за обучение на български граждани в Държавата Израел

Начало » Документация » Конкурси » Студенти » Архив 2022-2019 г. » До 1 януари 2023 г. Информация за обучение на български граждани в Държавата Израел

Информация за обучение на български граждани в Държавата Израел

(публ. 16.11.2022 г.)

В изпълнение на Програмата за сътрудничество в областта на образованието, науката, културата, младежта и спорта между правителството на Република България и правителството на Държавата Израел за периода 2022-2025 г. в зависимост от наличните ресурси израелската страна осигурява всяка година две стипендии за летен езиков курс по съвременен иврит и три стипендии за специализация за една академична година (до осем месеца), всяка за докторанти и постдокторанти, които желаят да извършат научни изследвания в израелски висши училища.

Информация за кандидатите (крайна дата за подаване на заявления, възрастова граница, необходими документи, формуляри, подробности за субсидии и др.) се разпространява ежегодно чрез дипломатическите канали и на електронната страница на Министерството на външните работи на Израел:

https://www.gov.il/en/service/scholarships_application_for_academic_studies_in_israel?trigger=sugg.

Израелската страна ежегодно предоставя на българските студенти, които са бенефициенти на академични стипендии за една учебна година, в съответствие с тази Програма следното:

  • частично обучение за една академична година (8 месеца в периода октомври - юни) в магистърска, докторантска или постдокторантска програма, с изключение на специалностите "Медицина" и "Ветеринарна медицина";
  • такси за частично обучение - 50% от таксите за частично обучениe, максимум до 6000 щ.д.;
  • месечна надбавка за една академична година (8 месеца);
  • базова здравна застраховка.

Документите на кандидатите следва да бъдат предоставени чрез посолствата на Израел в съответната държава в срок до 1 януари 2023 г.

Програма за сътрудничество в областта на образованието, науката, културата, младежта и спорта между правителството на Република България и правителството на Държавата Израел за периода 2022 - 2025 г. (електронно четим публ. 16.11.2022 г.)

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Електронна платформа за учене на възрастни
Изпълнителна агенция „Програма за образование“
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам - Национална телефонна линия на Държавната агенция за закрила на детето: ДАЗД
Български портал за отворена наука (БПОН)
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Вътрешен канал за подаване на сигнали по Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения