Българско неделно училище в Залцбург

Начало » За българите зад граница » Постановление на Министерския съвет за българските неделни училища в чужбина » Архив » Българско неделно училище в Залцбург

Българско неделно училище в Залцбург

На 10 ноември 2015 г. е открито българско неделно училище в Залцбург - филиал на училище „Дунав" в Линц, Австрия, което вече функционира успешно повече от 10 години.

На събитието присъства почетния консул на България в Залцбург - г-н Ерио Хофман, който оказа съдействие при намирането на подходящи помещения за провеждане на учебните занятия. На откриването бе прочетен и поздравителен адрес от посланик Е. Шекерлетова.

Учредител на училището в Залцбург е г-жа Дарина Тонкова, директор на училище „Дунав" в Линц, която от години полага усилия за учредяването на български образователен център в Залцбург, подпомагана от родителите на първите 25 ученици на новоучреденото училище, половината от тях първокласници. Учениците ще бъдат разделени в 2 класа. Занятията ще се провеждат всяка неделя в църковния център „Св. Паул" в Залцбург.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Електронна платформа за учене на възрастни
Изпълнителна агенция „Програма за образование“
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам - Национална телефонна линия на Държавната агенция за закрила на детето: ДАЗД
Български портал за отворена наука (БПОН)
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Вътрешен канал за подаване на сигнали по Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения