МИНИСТЪР ПЕНОВ: ОБРАЗОВАНИЕТО НЕ МОЖЕ ДА Е ОБЕКТ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИ

Начало » Последни публикации

02.08.2022

Образованието и възпитанието винаги са били общ ангажимент за обществото и не могат да са обект на политически игри.  С тази увереност проф. Сашо Пенов пое поста на служебен министър на образованието и науката.

Образованието и възпитанието винаги са били общ ангажимент за обществото и не могат да са обект на политически игри.

С тази увереност проф. Сашо Пенов пое поста на служебен министър на образованието и науката.

Работата на екипа ще е насочена към подготовката на новата учебна година, както и към изпълнението на дейностите, заложени във вече приети стратегии за развитие в сферата на образованието и науката. Целта ни е да се случат още по-добри неща и ученици, родители и преподаватели да са убедени, че администрацията мисли за тях, каза министърът.

„Със своя огромен опит проф. Пенов ще бъде изключително полезен през следващите месеци, за да може нашата система да се подготви за учебната година и да продължат всички дейности, които в момента са започнати“, увери акад. Николай Денков при предаването на поста. Той благодари на всички служители на МОН и каза, че новият министър може да разчита на администрацията.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
Български портал за отворена наука (БПОН)
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+