ЗАМ.-МИНИСТЪР ЕМИЛИЯ ЛАЗАРОВА: ТРЪГВАТЕ НА ПЪТЕШЕСТВИЕ В СВЕТА НА ЗНАНИЕТО

Начало » Последни публикации

15.09.2023

на снимката: откриване на учебна година

Бъдете любознателни, бъдете смели, защото тръгвате на едно прекрасно пътешествие в света на знанието. Това пожела заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова на първокласниците от столичното 134 СУ „Димчо Дебелянов“, където откри учебната година.

„Бъдете усърдни, трудолюбиви и търпеливи, защото хубавите неща стават бавно и след много положени усилия“, каза още тя на всички ученици. Заместник-министър Лазарова пожела на учителите да бъдат мотивирани, да намират нови и атрактивни начини за обучение.

„Предавайте любовта си към знанието на бъдещото поколение“, каза тя. Зам.-министър Лазарова благодари и на родителите за активното участие в процеса на обучение на своите деца и в училищния живот: „Училището е общност, която създаваме заедно – родители, учители и ученици“.

В 134 СУ "Димчо Дебелянов" се обучават 1000 ученици. На тържеството за откриването присъстваха Н. Пр. Леви-Сфари, посланик на Държавата Израел и други официални лица. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Електронна платформа за учене на възрастни
Изпълнителна агенция Наука и образвование за интелигентен растеж (ИА НОИР)
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам - Национална телефонна линия на Държавната агенция за закрила на детето: ДАЗД
Български портал за отворена наука (БПОН)
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Вътрешен канал за подаване на сигнали по Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения