ЗАМ.-МИНИСТЪР МАРИЕТА ГЕОРГИЕВА: БЪДЕТЕ СМЕЛИ, ЛЮБОПИТНИ И НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ ПРЕД ПРЕПЯТСТВИЯТА

Начало » Последни публикации

15.09.2023

Бъдете смели, любопитни, уверени и не се предавайте пред препятствията. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева се обърна към учениците от столичното 129 ОУ „Антим I” при откриването на новата учебна година. Там тази година училищния праг прекрачват за пръв път 72-ма първокласници.

Мариета Георгиева пожела на учителите да влизат с усмивка и любов в класната стая. „От вас зависи децата на България не само да получат най-доброто образование, но и да бъдат двигател за по-доброто бъдеще на страната“, обърна се тя към преподавателите.

На тържеството за първия учебен ден присъстваха още председателят на Синдиката на българските учители д.и.н. Янка Такева и заместник-кметът на Столична община Мирослав Боршош.

По-късно заместник-министър Мариета Георгиева участва в откриването на новата учебна година и в частната професионална гимназия за програмиране и дигитални науки „СофтУни Светлина“. Тя пожела на учениците и преподавателите интересна и креативна учебна година. „Бъдещето на България е във вас. Вие ще носите страната в сърцата си и всички ваши успехи ще доведат до това да имаме по-добро общество, по-високи резултати и да се гордеем с това, че сме българи“, каза Мариета Георгиева. Тя поздрави и родителите, че са избрали за децата си професионално образование и то в дигиталната сфера.

В професионалната гимназия за програмиране и дигитални науки учат над 500 ученици от 8. До 12. клас.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Електронна платформа за учене на възрастни
Изпълнителна агенция Наука и образвование за интелигентен растеж (ИА НОИР)
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам - Национална телефонна линия на Държавната агенция за закрила на детето: ДАЗД
Български портал за отворена наука (БПОН)
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Вътрешен канал за подаване на сигнали по Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения