ЗАМ.-МИНИСТЪР НАТАЛИЯ МИТЕВА: РАБОТИМ ЗА ПО-ДОБРА ПРИЛОЖИМОСТ НА ЗНАНИЯТА И РАЗВИТИЕ НА УМЕНИЯ ЗА ЖИВОТА

Начало » Последни публикации

05.12.2023

на снимката Наталия Митева

Целта на входното ниво в 9. клас е да се установи нивото на знания на учениците и да се знае върху какво да се наблегне през учебната година. Нашата идея е да завъртим системата към повече приложност и умения за живота. Забелязахме, че българските ученици се справят много добре със знанията, които са придобили, но не толкова добре с това да ги приложат в реална житейска ситуация. Това обясни заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева в сутрешния блок на БНТ.

Освен промяна във формата на изпитите, ще се създадат и банки от ресурси за учители, чрез които те ще могат да имат достъп до такива тестове и задачи, обясни още тя.

Цялото интервю можете да видите  ТУК

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Електронна платформа за учене на възрастни
Изпълнителна агенция „Програма за образование“
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам - Национална телефонна линия на Държавната агенция за закрила на детето: ДАЗД
Български портал за отворена наука (БПОН)
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Вътрешен канал за подаване на сигнали по Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения